Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěvnost

 

 Šachoví mistři světa řekli

  Alexandr Alexandrovič Aljechin:"

Pomocí šachů jsem si vypěstoval charakter, učí objektivitě, velikým mistrem se může člověk stát jedině tehdy, pozná-li své omyly, chyby a vady. Stejně tak je tomu i v životě.“
 

 

Play chess online
Počasí Vyškov - Slunečno.cz

Hledat

 

Open online turnaje v rapid šachu v dubnu 2021

Stále se nemůžeme potkávat za šachovnicí tváří v tvář, takže Sportovní klub Vyškov pokračuje v pořádání online turnajů a to ve středu a v neděli open pro všechny milovníky naší královské hry a každý  pátek šachový turnaj Velkou cenu Vyškov pro mládež do 15 let. Hraje se na 7 kol švýcarským systémem v tempu 2 x 7 min. + 5 sek. za tah. Turnaje jsou určeny pro všechny zájemce o hraní šachů, hrají se každou středu a neděli od 17:00 hod. v internetové aplikaci lichess.org.  Trenéři, rodiči, fanoušci a příznivci šachu mohou na odkazu turnaje průběžně sledovat předvádění získaných vědomostí  účastníků turnaje v šachové hře. Po skončení turnaje jsou také v odkazu uvedeny výsledky s možností přehrátí všech odehraných partií s podrobnou počítačovou analýzou.

Pro účast v turnaji je třeba být zaregistrován v aplikaci lichess.org., registrace je bezplatná. Další podmínkou je přihlášení se do týmu SK Vyškov na odkazu: https://lichess.org/team/sk-vyskov.   Do tohoto týmu přijímáme všechny hráče, i dospělé,  kteří si s námi budou chtít zahrát.  Žádost o přijetí do týmu Vám potvrdím po zaslání identifikačních údajů (jméno, přezdívka v aplikaci, ročník narození a klub) na Vámi uvedený  email.

Pro úplnost informace o hráči vyplňte prosím po kliknutí na svoji přezdívku (např. KikiD) ve svém profilu na upravit profil (ozubené kolečko). Vyplňte prosím Země – Czechia, Poloha – název šachového oddílu, neregistrovaní v ŠSČR uvádí místo pobytu, O mně – ročník narození. Pak vyplňte Jméno a příjmení, ratingy z LOK nemusíte vyplňovat. A nezapomeňte na závěr kliknout na POUŽÍT!!!

Poté je již možné se přihlásit do turnaje ve svém profilu v týmu SK Vyškov kliknutím na připravený turnaj, nebo na  zaslaném odkazu v mé mailové zprávě pro každý turnaj. Přihlásit se na turnaj můžete také níže na této stránce v přehledů měsíčních  turnajů. Veškeré potíže s přihlášením Vám pomůžu odstranit na mob. 607 617 344.

Vaši účast v turnajích potvrdí a také se těší Karel Hruška, řídící soutěže v online rapidšachu, předseda SK Vyškov a OŠS Vyškov..

(SV) V neděli 4.4.2021 pokračuje seriál open turnajů v rapid šachu, má již 26. pokračování. Přihlásit se můžete již dnes na https://lichess.org/swiss/qK4SHlwd  Slušný počet  31 účastníků mohlo po 7 kolech blahopřát vítězi turnaje  Matěji Hrabalovi z OŠ SK Prostějov, bod ztratil jen s bronzovým Šimonem Langem z ŠK Světlá n.S.  Na 2. místě  se umístil Jiří Zapletal z ŠK 1921 Zábřeh, ten nezískal bod s vítězem. Vyškovští zástupci se seřadili od 5. místa v pořadí Kristýna Dorazilová 5/7 z SK Vyškov, za ní se umístil Lubomír Janíček 4,5/7 z ŠK Merta Slavkov u Brna před bývalým vyškovským hráčem 92letým  Miroslavem Jandlem 4/7 z TJ Bojkovice.

27. turnaj ve středu 7.4.2021 je již založen  k podávání přihlášek na https://lichess.org/swiss/NPmDeQfo, pořadatelé očekávají znovu početnou účast. Úctyhodných 34 hráčů na závěr turnaje vzdalo poctu vítězi Šimonu Langovi 6/7 z ŠK Světlá n.S., druhé místo obsadila Lucie Rybáčková 5,5/7 z Gambitu Jihlava a pomyslnou bronzovou medaili bral brněnský talent Tadeáš Hladký z Jezdců Jundrov. Panu Miroslavu Jandlovi 5/7 z TJ Bojkovice asi chutnají brambory, jelikož má již poněkolikáté 4. místo. Další hráči z vyškovského okresu obsadili lichá místa v pořadí 5. Luboš Janíček 5/7 z ŠK Merta Slavkov u Brna, za ním na 9. místě Radek Jedlička 4,5/7  z ŠO MKS Vyškov, domácí dorostenec Marek Hruška 4/7 byl devátý.  

V neděli 11.4.2021 se můžete před 17,00 hod. přihlásit do 28. turnaje na https://lichess.org/swiss/oeegzR7q, překročí účast 40 hráčů? Turnaj odehrálo 30 hráčů a opět vyhrál Šimon Lang 6,5/7 z ŠK Světlá n.S., druhý skončil úspěšný brněnský mládežník Tadeáš Hladký z Jezdců Jundrov.  3. místo obsadila Lucie Rybáčková 5/7 z Gambitu Jihlava. Nejúspěšnější vyškovská hráčka 12letá Kristýna Dorazilová, se stejným počtem 5 bodů, se umístila na 4. místě. Stabilní výkon odvádí dorostenec Martin Kužílek ze ŠO MKS Vyškov, dosažené 4 body stačily na 7. místo.

Ve středu 14.4.2021 se odehraje 29. turnaj, přihlášky se podávají na https://lichess.org/swiss/NMF41kUl. Z 28 účastníků se nejvíce dařilo brněnskému talentu z Jezdců Jundrov Tadeáši Hladkému, ten tentokrát prošel  bez ztráty kytičky 7/7. Druhé místo obsadil slavkovský hráč Lubomír Janíček 5,5/7 z ŠK Merta, body ztratil s vítězem a v posledním kole se podělil o bod s bronzovou Lucií Rybáčkovou 5,5/7 z Gambitu Jihlava, ta měla ztrátu se stejným soupeřem jako Luboš. V TOP 10 se umístili s vyškovských hráčů na 5. místě Kristýna Dorazilová 5/7 ze SK Vyškov a 9. byl Tomáš Čermák 4/7 z ŠO MKS Vyškov.

30. turnaj se bude hrát v neděli 18.4.2021 od 17,00 hod., přihlášky zadejte na https://lichess.org/swiss/kL9bVde9. Tentokrát nejlepší vyškovská 12letá hráčka Kristýna Dorazilová 6,5/7 ze Sportovního klubu Vyškov smetla 6x ze šachovnice všechny své  soupeře, jen  v posledním kole se spokojila s půlkou pro dosažení 1.místa. Tradiční medailista Tadeáš Hladký 5,5/7 z Jezdců Jundrov  se umístil na 2. místě a bronzovou medaili brala Lucie Rybáčková 5/7 z Gambitu Jihlava.  Velice dobrý výkon, i s pozdním zapojením se do hry, předvedl další vyškovský hráč až na 10. místě Radek Jedlička 4/7 ze ŠO MKS Vyškov. Úctyhodných 50% možných bodů získala za bojovný 100% výkon v posledních 2  kolech  Miroslava Pukowietzová 3,5/7 ze SK Vyškov.

Na středeční  31. turnaj  21.4.2021 se můžete již průběžně přihlašovat na https://lichess.org/swiss/SYeinYrr. Za účasti 29 hráčů bylo v turnaji očekávané pořadí, všechny partie vyhrál Tadeáš Hladký 7/7 z Jezdců Jundrov, pak následovali 3 hráči se stejným ziskem 5 bodů. Stříbro brala Lucie Rybáčková z Gambitu Jihlava a bronzovou medaili získala, stále odvádějící dobré výkony, Kristýna Dorazilová  ze Sportovního klubu Vyškov. Brambora zůstala vyškovskému dorostenci Martinu Kužílkovi z ŠO MKS Vyškov. Jeho zkušenější spoluhráč z oddílu Robert Kudlička sn. 4,5/7 nastoupil až od 4.kola, pak ale ztratil jen půlku a skončil na solidním 7. místě. Škoda, že hráčka Mirka na výsledky z minulého kola tentokrát nedosáhla.

32. turnaj se hraje v neděli 25.4.2021, zájemci se mohou již přihlásit na https://lichess.org/swiss/MreIOdDe. Jen 22 účastníků stálo na startovní čáře nedělního turnaje, nejlépe se tentokrát vedlo 15letitému Pavlu Vojtkovi 6,5/7 z brněnského šachového oddílu  Jezdců Jundrov. Pomyslnou stříbrnou medaili získal kuřimský 12letý talent Václav Šetina 6/7, prohru zaznamenal s vítězem, a bronz bral vyškovský šachový koryfej, známý blicař Tomáš Čermák 5/7 z ŠO MKS Vyškov, měl na kontě malou rošádu právě s medailisty . Další Vyškováci: na 7.místě skončila Kristýna Dorazilová 4/7, nejlepší hráčka do 15 let. Do TOP 10 se ještě dostal Robi Kudlička sn. 3,5/7. Jeho vyhraná partie s Tomášem Čermákem nebyla nakonec vůbec vyhraná!

Středeční 33.turnaj 28.4.2021 je již poslední turnaj v dubnu, zapojit se do hry v rapid šachu můžete na https://lichess.org/swiss/dy8tHykL. Znovu 22 hráčů zasedlo za PC, tablety či mobily a v 17,00 hod. se mohlo začít hrát 1. kolo. Hned ve 2. kole ztratil půlku pozdější vítěz, jinak dále se samotnými 1, Tadeáš Hladký 6,5/7 z Jezdců Jundrov. Na druhé místo se probojoval 91letý Milan Bartoň 5,5/7 z ŠK Praga a bronz znovu získal 92letý bývalý vyškovský hráč Miroslav Jandl 5/7 z TJ Bojkovice. Řádně vypečenou bramboru si dal za 4.místo Tomáš Čermák 5/7 ze ŠO MKS Vyškov. Pěkné 7.místo získala za dosažené 4body domácí hráčka Kristýna Dorazilová, do první desítky se ještě dostal další vyškovský mládežník Patrik Pukowietz 4/7.  dosažené 3 body si jistě pochvalovala 10letá Lucia Hlaváčiková z SK Vyškov.

Komentáře

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
Ochrana proti SPAMu:Napište do políčka výsledek:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
© sachyvyskov.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky