Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěvnost

 

 Šachoví mistři světa řekli

  Alexandr Alexandrovič Aljechin:"

Pomocí šachů jsem si vypěstoval charakter, učí objektivitě, velikým mistrem se může člověk stát jedině tehdy, pozná-li své omyly, chyby a vady. Stejně tak je tomu i v životě.“
 

 

Play chess online
Počasí Vyškov - Slunečno.cz

Hledat

 

Zahrádkáři Kersku aneb konec šachové sezóny 2013/2014

Tak, situace o které jsme diskutovali zhruba před rokem, o snížení počtu družstev ve skupinách KP II., je tady. Poslední kolo bylo dohráno 2. března a desítky hráčů na soupiskách tohoto přeboru má teď zasloužený šachový půst. Šachová sezóna 2013/2014 pro ně skončila a mohou využít příznivého počasí a začít obdělávat zahrádky, záhonky a sázet to, co se na jaře sázet má. 
JmŠS vědomky nevědomky podporuje rozvoj zahradničení, po vzoru hesla "Zahrádkáři Kersku", z filmu Slavnosti sněženek. A nebo se více hodí citát Stely Zázvorkové z filmu Pelíšky - "A skláři nebudou mít co žrát!" ?!

Tento příspěvek jsem napsal do diskuse na webu JmŠS. Již před rokem jsem měl špatný pocit z pomyšlení, jaká bude aktivita hráčů, po tak brzkém skončení soutěže KP II, které bylo zapříčiněno rozhodnutím, provést reorganizaci soutěže na 10 účastníků.

Položme si základní otázku. Chceme šachový rozvoj nebo útlum? Pokud rozvoj, proč podporujeme rozvoj zahradničení a ne rozvoj šachu? K rozvoji šachu a šachové aktivity je třeba přijmout úplně jiná opatření, než byly přijaty.

Ano, jsou turnaje jako první středa, druhý čtvrtek, nekonečný seriál bleskovek, černobílá sobota, fialová neděle...ale tyto akce probíhají v Brně. A v kraji máme hodně měst, městeček, dědin, kde vzhledem k jejich malé členské základně nejsou schopni uspořádat své vlastní turnaje. Tudíž po 2. březnu 2014 se hráči mohou jít pást nebo se věnovat již zmíněnému zahradničení.

Bohužel není naplněn primární cíl - umožnit hráčům zasednout za šachovnici, vzájemně se setkávat při zápasech a tím rozvíjet obyčejný šachový život, ke kterému by měly krajské orgány svým rozhodováním a činností dopomoci.

Tahu zdar!

 

Komentáře

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
Ochrana proti SPAMu:Napište do políčka výsledek:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
© sachyvyskov.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky