Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěvnost
Vytvořte si webové stránky

 

 Šachoví mistři světa řekli

  Alexandr Alexandrovič Aljechin:"

Pomocí šachů jsem si vypěstoval charakter, učí objektivitě, velikým mistrem se může člověk stát jedině tehdy, pozná-li své omyly, chyby a vady. Stejně tak je tomu i v životě.“
 

 

Play chess online
Počasí Vyškov - Slunečno.cz

Projekt NetStranky.cz doporučuje

Hledat

 

Vydařený start do 1. ligy mládeže

V sobotu 1. října 2024 začal nový ročník 1. ligy mládeže. Naše mládežnické družstvo čekalo dvojutkání ve Starém Městě.

V dopoledním utkání nás čekal nováček soutěže za Sulimova. Do utkání jsme nastoupili téměř v základní sestavě, kde chyběl pouze Adam Ulrich na poslední šachovnici, kterého nahradil Vladyslav Slava a naším cílem bylo bodovat. Bohužel se nám nedařilo podle představ a z utkání jsme si odvezli pouze jeden bod za remízu 3:3. Výhy v utkání si připsali Kristýna Dorazilová a Marek Pukowietz. Dvě remízi si připsali Vladyslav a Jakub Oujeský, který u nás hostuje z Hustopečí. Bohužel se nedařilo Patriku Pukowietzovi a Honzovi Kotisovi.

Odpoledne jsem hráli utkání proti domácímu béčku. Chtěli jsme napravit dopolední zaváhání, ale nečekal nás lehký úkol. I přes to, že se pro nás zápas navyvíjel z počátku dobře všichni hráči bojovali a nakonec z toho byla výhra 1,5 ku 4,5. Naplno bodovali hráči na posledních třech šachovnicích (Honza, Marek a Vladyslav), hráči na prvních třech šachovnicích vybojovali remízu (Patrik, Jakub a Kristýna). Po dvou odehraných kolech nám v tabulce patřilo třetí místo.

K nedělnímu zápasu jsme vyrazili do Rajhradu, kde nás čekalo jihomoravské derby s Lokomotivou Brno. Ta si ze Starého Města přivezla plný počet bodů a vedla ligovou tabulku. K utkání jsme nastoupili u i s Adamem Ulrichem. Cílem bylo bodovat i v tomto utkání, což se nám naplno povedlo a domů si vezeme 3 body za výhru 4,5 ku 1,5. Výsledky na jednotlivých šachovnicích byly úplně stejné jako v předchozím utkání, to znamená, že jsme na prvních třech šachovnicích remízovali a poslední tři hráči v sestavě vyhráli.

Jedná se o náš nejvydařeněnjší start v těto soutěži a doufáme, že v podobném duchu budeme pokračovat v sobotu 30. listipadu v dalším dvojutkání v Olomouci, kde nás čeká další nováček z Opavy a již tradiční domácí rival z Grygova. 

 
© sachyvyskov.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma