Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěvnost

 

 Šachoví mistři světa řekli

  Alexandr Alexandrovič Aljechin:"

Pomocí šachů jsem si vypěstoval charakter, učí objektivitě, velikým mistrem se může člověk stát jedině tehdy, pozná-li své omyly, chyby a vady. Stejně tak je tomu i v životě.“
 

 

Play chess online
Počasí Vyškov - Slunečno.cz

Hledat

 

Open online turnaje v rapid šachu v květnu 2021

Stále se nemůžeme potkávat za šachovnicí tváří v tvář, takže Sportovní klub Vyškov pokračuje v pořádání open online turnajů a to ve středu a v neděli od 17:00 hod. pro všechny milovníky naší královské hry. Hraje se na 7 kol švýcarským systémem v tempu 2 x 7 min. + 5 sek. za tah. Turnaje jsou určeny pro všechny zájemce o hraní šachů v internetové aplikaci lichess.org.  Trenéři, rodiči, fanoušci a příznivci šachu mohou na odkazu turnaje průběžně sledovat předvádění získaných vědomostí  účastníků turnaje v šachové hře. Po skončení turnaje jsou také v odkazu uvedeny výsledky s možností přehrátí všech odehraných partií s podrobnou počítačovou analýzou.

Pro účast v turnaji je třeba být zaregistrován v aplikaci lichess.org., registrace je bezplatná. Další podmínkou je přihlášení se do týmu SK Vyškov na odkazu: https://lichess.org/team/sk-vyskov.   Do tohoto týmu přijímáme všechny hráče, i dospělé,  kteří si s námi budou chtít zahrát.  Žádost o přijetí do týmu Vám potvrdím po zaslání identifikačních údajů (jméno, přezdívka v aplikaci, ročník narození a klub) na Vámi uvedený  email.

Pro úplnost informace o hráči vyplňte prosím po kliknutí na svoji přezdívku (např. KikiD) ve svém profilu na upravit profil (ozubené kolečko). Vyplňte prosím Země – Czechia, Poloha – název šachového oddílu, neregistrovaní v ŠSČR uvádí místo pobytu, O mně – ročník narození. Pak vyplňte Jméno a příjmení, ratingy z LOK nemusíte vyplňovat. A nezapomeňte na závěr kliknout na POUŽÍT!!!

Poté je již možné se přihlásit do turnaje ve svém profilu v týmu SK Vyškov kliknutím na připravený turnaj, nebo na  zaslaném odkazu v mé mailové zprávě pro každý turnaj. Přihlásit se na turnaj můžete také níže na této stránce v přehledů měsíčních  turnajů. Veškeré potíže s přihlášením Vám pomůžu odstranit na mob. 607 617 344.

Vaši účast v turnajích potvrdí a také se těší Karel Hruška, řídící soutěže v online rapidšachu, předseda SK Vyškov a OŠS Vyškov.

(SV) První květnovou neděli 2.5.2021 pokračuje již 34. turnaj, přihlášku podávejte do 17,00 hod. na https://lichess.org/swiss/KBhTwFwi  Solidní účast 24 hráčů znamenala zajímavý boj na obou koncích tabulky. Systémem start-cíl projela celým turnajem bez ztráty kytičky Lucie Rybáčková 7/7 z Gambitu Jihlava. Na 2.místě se umístil Tomáš Čermák 5/7 z ŠO MKS Vyškov, na vítězku nenarazil, když hned  v 1. kole ztratil celý bod s talentovaným vyškovským dorostencem Markem Hruškou. Po úvodní malé rošádě (0-0) Robert Kudlička sn. 5/7 z ŠO MKS Vyškov již nezaznamenal žádnou ztrátu a tak ho pomocné hodnocení vyneslo na 3. místo. Z okresních hráčů se ještě v TOP 10 umístil na 7. místě Ondřej Hejdušek 4/7 z ŠK Merta Slavkov u Brna a na 10. postu skončil stále dobře hrající vyškovský gymnazista Martin Kužílek 4/7. Další vyškovský talent Patrik Pukowietz z SK Vyškov dosáhl mezi dospěláky solidních 3,5 bodu. 

Ve středu 5.5.2021 je již připraven 35. turnaj, přihlášky již začínají naskakovat na https://lichess.org/swiss/Sd8aYEN8. Tentokrát se šachového klání zúčastnilo jen 14 hráčů, z nich byli ze šachových oddílů okresu Vyškov jen 3 mládežníci ze SK Vyškov. Turnaj ovládl častý medailista Jiří Zapletal 6,5/7  ze ŠK 1921 Zábřeh, druhé místo obsadil jen po prohře s vítězem Jiří Kůtek 6/7 z TJ SKP Valdice  a bronz bral náš bývalý hráč 92letý Miroslav Jandl 5/7z TJ Bojkovice, ten ztratil body jen s uvedenými medailisty. Patrik Pukowietz ze SK Vyškov 3/7  se umístěním na 9. místě dostal do první desítky, další vyškovští mládežníci, 8letá dvojčata Jan a Miroslav Snopkovi, neměli v turnaji k sobě vhodné soupeře.

36. turnaj se hraje v neděli 9.5.2021, na https://lichess.org/swiss/6N5EzDYD se můžete již přihlašovat do turnaje. Sváteční nedělní turnaj z přihlášených 19 účastníků  ovládli tetokrát hráči z okresu Vyškov. Je sice podezřelé, že již jistý vítěz Robert Kudlička sn.6/7 z ŠO MKS Vyškov, v posledním 7. kole podlehl oddílovému kolegovi Tomáši Čermákovi 5/7, podívejte se ZDE!!!. Stálou formu odvádí Luboš Janíček 5/7 z ŠK Merta Slavkov u Brna, jen horší pomocné hodnocení jej odsunulo na 3.místo. Bodujícího vyškovského mládežníka Patrika Pukowietze 4,5/7 z SK Vyškov zastavil až vítěz turnaje v 6. kole, tak na něj zbyla jen úžasná bramborová medaile za 4. místo. Solidních 50% mezi dospěláky získal 11letý Honzík Kotisa 3,5/7 z SK Vyškov. Turnaj nestíhal Ondra Hejdůšek z ŠK Merta Slavkov u Brna , dostal sice nadějnou půlku za 1. kolo, ale pak svou další neúčastí partii prohrál a z turnaje odstoupil.

Středeční 37. turnaj 12.5.2021 si zahrejete, když se přihlásíte na https://lichess.org/swiss/qxtJnFK1. Na startovní čáře  stanulo tentokrát 19 hráčů, z nich si nejlépe jen při 2 půlkách, vedla Lucie Rybáčková 6/7 z Gambitu Jihlava. Opět zabodoval Luboš Janíček z ŠK Merta Slavkov u Brna, ani jednu partii neprohrál a ziskem  5,5 bodu získal stříbrnou pozici. Se třetím místem byl asi spokojený Jiří Kůtek 4,5/7 z ŠK Valdice. Oblíbená bramborová medaile opět zůstala  Tomáši Čermákovi 4,5/7 z ŠO MKS Vyškov. Ještě překvapilo vyškovského  hráče Radka Jedličku 4/7 jeho docílené (až)  6. místo, které  mu stanovila prohrou v posledním kole  vítězka turnaje!!!

 

neděli 16.5.2021 se hraje od 17,00 hod. 38. turnaj, přihlášky jsou již možné na https://lichess.org/swiss/q5xX6dgB. Solidních 22 účastníků, již bez mladších mládežníků, vidělo opět spanilou jízdu Romana Zavůrky 7/7 z OŠ SK Prostějov, typický turnajový hráč má v online  rapidu Elo 2337!!! Stříbrný domácí hráč Robert Kudlička sn. 6/7 z ŠO MKS Vyškov ztratil bod jen s vítězem ve 3. kole, ale pak drtil soupeře jednoho za druhým, až do odpískání konce turnaje. Třetí Martin Rybáček 4,5/7 z Gambitu Jihlava ztratil body s medailisty a s Radimem Majetičem z ŠOMKS Vyškov. Ten po posledním 7. kole vedl grupu 5 hráčů se 4 body a bral tak nepopulární bramboru za 4. post. V TOP 10 měli dále okresní vyškovští hráči početné zastoupení, všíchni měli zmíněné 4 body a tak pomocné hodnocení stanovilo 6. místo pro Luboše Janíčka z ŠK Merta Slavkov u Brna, 9. místo Kristýně Dorazilové a 10.místo Honzíku Kotisovi, oba z SK Vyškov.

39. turnaj pokračuje ve středu 19.5.2021 s tradičním zahájením v 17,00 hod., přijďte předvést své výkony na https://lichess.org/swiss/9S9zo9wo. Rozvolňování proticovidových opatření je znát i v účasti v turnaji, na startu se sešlo jen 13 hráčů.  Vyhrál Jiří Zapletal ze ŠK 1921 Zábřeh, když měl již v pátém kole 5/5 a stačilo mu v pohodě v posledních 2 kolech remizovat. Druhé místo získal jen lepším pomocným hodnocením 37letý Jaroslav Trávníček 4,5/7 z ŠK Sulimov. Po několikáté již stanul na bronzové příčce nestárnoucí 92letý Miroslav Jandl 4,5/7, náš bývalý hráč, nyní stále aktivně působící v TJ Bojkovice u Uherského Brodu. 50% bodů získal Radek Jedlička 3,5/7 z ŠO MKS Vyškov, když hned v 1. kole získal celý bod právě s panem Jandlem. Dobré 3 body měl na kontě nejlepší vyškovský mládežník Patrik Pukowietz z domácího oddílu SK Vyškov, ty mu stačily na 8. místo.

Od 17,00 hod. pokračuje v neděli 23.5.2021 40. turnaj, přihlášky podávejte na https://lichess.org/swiss/Fjsad56l.  20 hráčů znovu zasedlo za své různé PC, na špici tabulky se hned po startu usadil Roman Zavůrka 6,5/7 ze OŠ SK Prostějov. Jen půlku v 5. kole ztratil se stříbrným  Jiřím Zapletalem 5,5/7 z ŠK 1921 Zábřeh, ten dokonce nastoupil až do 2. kola! Bronz tentokrát bral, po úvodní malé rošádě 0-0, neregistrovaný Jan Vojta 5/7, když mu ve 2. kole uštědřil porážku Karel Hruška, pořadatel turnajů SK Vyškov. V TOP 10 ještě byli na 4.místě Luboš Janíček 4,5/7 ze ŠK Merta Slavkov u Brna, 6. místo obsadil Martin Kužílek z ŠO MKS Vyškov a 10. místo sluší vyškovskému nadějnému mládežníku Patriku Pukowietzovi 3,5/7. Některým minulým medailistům se dnes již tak nedařilo, příště si to ale určitě vynahradí!

Středeční 26.5.2021 již 41. turnaj se hraje na Lichess.org na tomto odkazu https://lichess.org/swiss/FZ9mwoJw. Jen 10 hráčů si udělalo čas na odehrání turnaje, prvenství si tentokrát vybojoval 15letý Martin Rybáček 6/7 z Gambitu Jihlava, ztratil jen 2 půlky s vyškovskými hráči, s Radimem Majetičem a Robertem Kudličkou. Nestárnoucí pan Miroslav Jandl 5,5/7 z TJ Bojkovice vybojoval  2. místo, když odsunul na 3.místo Radima Majetiče 5/7, na 5. místě se ještě umístil Robi Kudlička 3/7 , oba z domácího ŠO MKS Vyškov.

Poslední květnový 42. turnaj se odehraje v neděli 30.5.2021, 2 nedočkavci se již přihlásili na https://lichess.org/swiss/n2semv5p, přidejte se také! V turnaji hrálo 12 hráčů, suveréně si opět vedl Roman Zavůrka 6,5/7 ze OŠ SK Prostějov, který si mohl s dostatečným náskokem dovolit remizovat v posledním kole s vyškovskou šachovou nadějí Patrikem Pukowietzem 3,5/7  z SK Vyškov, pro něj to znamenalo pěkné 6.místo v pořadí. Pomyslnou stříbrnou medaili bral na 2. místě Jiří Zapletal 5,5/7 z ŠK 1921 Zábřeh, po prohře s vítězem ve 3. kole ztratil hned v další partii ještě půlku. Na nejnižší stupínek bedny pro medailisty , znamenající 3. místo, si opět stoupl Miroslav Jandl 5/7 z TJ Bojkovice, nebodoval s hráči před sebou v tabulce.

Komentáře

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
Ochrana proti SPAMu:Napište do políčka výsledek:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
© sachyvyskov.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky