Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěvnost

 

 Šachoví mistři světa řekli

  Alexandr Alexandrovič Aljechin:"

Pomocí šachů jsem si vypěstoval charakter, učí objektivitě, velikým mistrem se může člověk stát jedině tehdy, pozná-li své omyly, chyby a vady. Stejně tak je tomu i v životě.“
 

 

Play chess online
Počasí Vyškov - Slunečno.cz

Hledat

 

Open online turnaje v rapid šachu v březnu 2021

Školy všech stupňů jsou od pondělka 1.3.2021 zavřené, tak bude nadále SK Vyškov pokračovat v organizování šachových turnajů online na internetovém portálu Lichess.org.

Sportovní klub Vyškov pořádá, z důvodu omezení se potkávat za šachovnicí, pravidelné on-line šachové turnaje. Hraje se na 5-7 kol švýcarským systémem v tempu 2 x 7-10 min. + 5 sek. na tah. Turnaje jsou určeny především pro děti a mládež, hrají se každou středu a neděli od 17:00 hod. v internetové aplikaci lichess.org.  Trenéři, rodiči, fanoušci a příznivci šachu mohou na odkazu turnaje průběžně sledovat předvádění získaných vědomostí  účastníků turnaje v královské šachové hře. Po skončení turnaje jsou také v odkazu uvedeny výsledky s možností přehrátí všech odehraných partií s podrobnou analýzou.

Pro účast v turnaji je třeba být zaregistrován v aplikaci lichess.org., registrace je bezplatná. Další podmínkou je přihlášení se do týmu SK Vyškov na odkazu: https://lichess.org/team/sk-vyskov.   Do tohoto týmu přijímáme všechny hráče, i dospělé,  kteří si s námi budou chtít zahrát.  Žádost o přijetí do týmu Vám potvrdím po zaslání identifikačních údajů (jméno, přezdívka v aplikaci, ročník narození a klub) na Vámi uvedený  email.

Pro úplnost informace o hráči vyplňte prosím po kliknutí na svoji přezdívku (např. KikiD) ve svém profilu na upravit profil (ozubené kolečko). Vyplňte prosím Země – Czechia, Poloha – název šachového oddílu, neregistrovaní v ŠSČR uvádí místo pobytu, O mně – ročník narození. Pak vyplňte Jméno a příjmení, ratingy z LOK nemusíte vyplňovat. A nezapomeňte na závěr kliknout na POUŽÍT!!!

Poté je již možné se přihlásit do turnaje ve svém profilu v týmu SK Vyškov kliknutím na připravený turnaj, nebo na  zaslaném odkazu v mé mailové zprávě pro každý turnaj. Přihlásit se na turnaj můžete také níže na této stránce v přehledů měsíčních  turnajů. Veškeré potíže s přihlášením Vám pomůžu odstranit na mob. 607 617 344.

Vaši účast v turnajích potvrdí a také se těší Karel Hruška, řídící soutěže v online rapidšachu, předseda SK Vyškov a OŠS Vyškov..

(SV) První březnovou středu 3.3.2021 pokračuje další 17. šachový turnaj s tradičním začátkem v 17,00 hod. s hracím tempem 2 x 7 minut s bonusem 5 vt. za tah. Po předchozí registraci na Lichessu a /přihlášení se do týmu SK Vyškov (návod výše) se může každý hráč přihlásit  na https://lichess.org/swiss/yoz0k2Cj.  Za solidní účasti 19 hráčů vystoupal na vrchol turnaje s plným počtem bodů 7/7 teprve  17letý Matěj Hrabal (2345) z Oddílu šachů SK Prostějov. Jeho bezchybný výkon ale poskytovatel služby vyhodnotil jako porušení smluvních podmínek s Lichess a výsledky hráče zrušil. Na 2. místě se umístil s 5,5 body 12letý brněnský talent Tadeáš Hladký z Jezdců Jundrov. Bronzovou medaili s 2 půlkami navíc získal Jaroslav Trávníček z ŠK Sulimov. Nejlepší umístění z okresních hráčů získal Lubomír Janíček 4/7 z ŠK Merta Slavkov.

V neděli 7.3.2021 je připraven 18. turnaj, přihlášky se podávají na https://lichess.org/swiss/1OcBIlPL . Za početné účasti 21 hráčů se nejvice dařilo Jiřímu Zapletalovi ze Zábřehu 6/7, který si mohl dovolit po předcházející půlce s p. Jandlem a pak zisku 5 bodů v další serii  výher,  jen druhou půlku v posledním kole s Markem Hruškou. Pomyslnou střbrnou medaili bral stále šachově mladý 92letý Miroslav Jandl 5,5/7 z TJ Bojkovice, který ztratil body plichtou s vítězem a bez bodu byl se třetím v pořadí Ondřejem Hejduškem 5/7 ze ŠK Merta Slavkov u Brna. Neoblíbenou bramboru za 4. místo dostal Robert Kudlička sn. 4,5/7 ze ŠO MKS Vyškov, naději na medaili mu uťala právě prohra s p. Jandlem v posledním kole. Na dalších místech se umístily vyškovské naděje Kristýna Dorazilová 4,5/7  a Marek Hruška 4/7. Poprvé v turnaji si zahrál Radek Jedlička ze ŠO MKS Vyškov, po mé urgenci proč nehraje, nastoupil až od 4. kola a ziskem 3,5 b./5 kol skončil na velmi solidním 10. místě. Zahraniční účastník Haus Hermann z Basileje ve Švýcarsku nastoupil až od 2. kola, v dalších 4 kolech získal 50% a tak závěrečná 2 kola vynechal.

Již 19. turnaj pokračuje ve středu 10.3.2021 tradičně na 7 kol s tempem 2x7min.+5 sec./tah. Někteří se již přihlásili na https://lichess.org/swiss/yBiImb5b, můžete je následovat!  Za účasti nových hráčů se postavilo na startovní čáru 17 účastníků, z nich početná řada začátek 1. kola nestihla, ale PC systém jim přiřadil půlku!? Náš tradiční vítěz Jiří Zapletal ze Zábřehu 6/7 ztratil celý bod  se stříbrným 13letým krajským talentem Tadeášem Hladkým 5,5/6, hráčem  ŠK Jezdců Brno. Ten sice neztratil ani půlku ze hry, ale nastoupil až od 3. kola! Pan  Miroslav Jandl 5/7  z TJ Bojkovice si drží ve svých 92 letech velmi dobrou výkonnost  a ztratil body jen s medailisty a bral tak  bronz. Se ziskem 4,5 bodu  a solidním 5. místem upozornil na sebe 13letý vyškovský talent Patrik Pukowietz ze Sportovního klubu, budeme se těšit, až bude  své výkony předvádět i na šachovnici tváří v tvář soupeři. Prvním startem  v našem turnaji překvapil 80letý Josef Odrazil z TJ SOKOL Nesovice, los mu sice přiřadil první 2 medailisty, ale zisk 3 bodů při průměrné síle soupeřů 1721, mu vyneslo pěkné 11. místo. Hned za ním měl na 12. místě Radek Jedlička z ŠO MKS Vyškov uhraných 2,5 bodu dokonce při výkonnosti soupeřů 1782! Další hráči v pořadí měli své protihráče o více jak 300 bodů slabší.

V neděli 14.3.2021 odstartuje 20. turnaj tradičně od 17, 00 hod., přihlášku již dnes podali 2 hráči https://lichess.org/swiss/AzqeQZcH, také se přidáte? 92letý pan Miroslav Jandl z TJ Bojkovice byl odpoledne na zdravotní procházce, tam načerpal tolik energie, že v turnaji ztratil jen 2 půlky s vyškovskými hráči a tak se 6 body stanul na stupínku medailistů nejvýše. Se stejným počtem 6 bodů, po prohře s vítězem, získal stříbro náš známý hráč Jiří Zapletal ze Zábřehu. Na místě třetím skončil se 4,5 body hráč ŠK Merta Slavkov u Brna Lubomír Janíček. Jen horší pomocné hodnocení odsunulo nadějného vyškovského gymnazistu  Martina Kužílka z ŠO MKS Vyškov na nepopulární 4. místo. Hned za ním se 4 body na pátém místě dělal favoritům potíže známý vyškovský blicař Robert Kudlička sn. Nového hráče, nasazenou jedničku Romana Závůrky z Oddílu šachů Sportovního klubu Prostějov, potkala velká rošáda, tak mu zbyly jen 4 body na 6. místo. Další nový hráč Tomáš Čermák z ŠO MKS Vyškov uhrál solidních 50%, ovšem těch zahozených šancí bude určitě litovat!

21. turnaj je  pořádán ve středu 17.3.2021 tradičně od 17,00 hod., na https://lichess.org/swiss/aToLrct3  se může přihlásit každý po splnění 3 kroků uvedených v úvodním odstavci.  Za účasti mládežníků se sešlo na startovní čáře 20 tradičních hráčů. Po seznámení se v minulém turnaji s hracím systémem, se rozehrál po úvodních 2 vlažných partiíchTomáš Čermák 6/7 ze ŠO MKS Vyškov k výkonu jak za mlada. Půl bodu ztratil ve 3. kole se stříbrným Tadeášem Hladkým 5,5/7 ze šachového klubu Jezdců Brno, další serie výher mu pak stačila remizovat v posledním kole.  Třetí místo získala Kristýna Dorazilová 5/7 z domácího SK Vyškov, bodovala tak i do VC Vyškov v kat. U15. Faforitům se tentokrát nedařilo, když nasazená 1 Zaplji v 6. kole nevyhrála s pozdějším vítězem, tak jí zase došla baterka tabletu a  z posledního kola se odhlásila. Také několikanásobný medailista mirjan91 jen se 3 body skončil až na 14. místě. Výsledky jsou již započítány do Velké ceny mládeže http://sachyvyskov.netstranky.cz/aktuality/velka-cena-mladeze-v-online-rapid.html, takže očekáváme v dalších turnajích velký příliv mládežníků. Z vyškovských nadějí v kategorii U10 se nejvíce dařilo 8letému Jakubu Malíkovi, získaných 3,5 bodu mu stačilo na krásné 12. místo, kdopak ho trénuje?

V neděli 21.3. 2021 má turnaj 22. pokračování na https://lichess.org/swiss/JKkuYYSQ, znovu budou výsledky započítány do Velké ceny mládeže http://sachyvyskov.netstranky.cz/aktuality/velka-cena-mladeze-v-online-rapid.html, takže očekáváme vyšší zájem hráčů do 15 let. Účast  byla tentokrát opravdu větší, na startu se sešlo úctyhodných  34 účastníků, z nich byla početná skupina (staro)nových hráčů. Filip Zedníček z Gambitu Jihlava se sice v 1. kole opozdil a dostal  "late" = 1/2 bodu, pak byl ale 100%, tak mu 6,5 bodu vyneslo 1. místo. Svoji stálou dobrou výkonnost potvrdil Tadeáš Hladký z Jezdců ​Brno, dosažených 5,5 bodu stačilo na 2. místo.  Bronz bral s 5 body Šimon Lang z ŠK Světlá n.S. Nejlepším hráčem z okresu byl na 6. místě se 4,5 body Lubomír Janíček z ŠK Merta Slavkov u Brna. Z vyškovských  mládežníků nejvíce bodovali osmá Kristýna Dorazilová 4,5/7, dále Patrik a Marek Pukowietzovi - získané  body všech hráčů do 15 let  jsou již započteny do tabulky  VC Vyškov.

23. turnaj se odehraje ve středu 24.3.2021, 2 nedočkavci se již přihlásili na https://lichess.orgt/swiss/5XRnHTrz, budete je následovat? V celkem početné účasti 32 hráčů se znovu nejlépe vedlo Filipu Zedníčkovi z Gambitu Jihlava, který neztratil ani půlku a tak zisk 7 bodů ho vynesl na samotný Olymp! Stříbrný Šimon Lang 6/7 z ŠK Světlá n.S. si oproti minulému turnaji o jedno místo polepšil.  Lubomír Janíček z ŠK Merta Slavkov u Brna si ziskem 5,5 bodu vybojoval bronz a byl tak nejlepším okresním hráčem. Nepopulární bramboru brala nejlepší hráčka do 15 let Kristýna Dorazilová 5/7 z SK Vyškov. Hned za ní se umístili vyškovští koryfejové Miroslav Jandl 5/7 a Tomáš Čermák 4,5/7.  Vítězi turnaji byl pro porušení smluvních  podmínek dodatečně zrušen účet u Lichessu a výsledky anulovány!!! Je to již třetí případ v tomto turnaji!

V poslední březnovou neděli 28.3.2021 je připraven 24. turnaj, na   https://lichess.org/swiss/fLPIWHfM se může každý zapojit. Za velké účasti 33 hráčů si vedl nejlépe brněnský talent Tadeáš Hladký z Jezdců Jundrov, když vedl tabulku od startu až do cíle bez ztráty kytičky. V souboji o další pomyslné madaile si to rozdali, se stejným počtem 5,5 bodů a také ztrátě bodů se stejnými soupeři, Šimon Lang z ŠK Světlá n.S.  a 15letý Pavel Vojtek z Jezdců Jundrov, o umístění tak rozhodlo  další pomocné hodnocení. Za nimi následovalo 5 hráčů se ziskem 4,5 bodu, nepopulární bramboru získal milovník šachové hry Tomáš Čermák z domácího ŠO MKS Vyškov. Stejný počet bodů měl nejlepší vyškovský mládežník na 7. místě Marek Hruška z pořadatelského týmu SK Vyškov. Favoritům se tentokrát moc nedařilo a tak někteří ani turnaj nedohráli. Úroveň turnaje také kazí hráči (5), kteří se do turnaje přihlásí a ani 1 tah neprovedou !!!

Poslední březnový turnaj má pořadové číslo 25 a hraje se ve středu 31.3.2021, přihlášky můžete podávat na https://lichess.org/swiss/OJnHzOvh. Turnaj hrálo 19 hráčů, do čela se vrátil po delší době Jiří Zapletal 6/7 ze ŠK 1921 Zábřeh, bod ztratil s bronzovým, druhým  nejstarším účastníkem 91letitým Milanem Bartoněm 5/7 z ŠO Praga  Praha. Ten po 2 půlkách ztratil rozhodující bod v posledním kole se stříbrnou domácí hráčkou Kristýnou Dorazilovou 5/7. Po nečekané ztrátě bodu hned v 1. kole Kristýnka ztratila další bod s vítězem turnaje. Dalším úspěšným mládežníkem byl se 4 body na 8.místě  Patrik Pukowietz s domácího oddílu SK Vyškov. Dobrý start do turnaje měl nový hráč pan Antonín Daniel z Durasu Brno, uhrál 3 body.

Komentáře

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
Ochrana proti SPAMu:Napište do políčka výsledek:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
© sachyvyskov.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky