Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěvnost

 

 Šachoví mistři světa řekli

  Alexandr Alexandrovič Aljechin:"

Pomocí šachů jsem si vypěstoval charakter, učí objektivitě, velikým mistrem se může člověk stát jedině tehdy, pozná-li své omyly, chyby a vady. Stejně tak je tomu i v životě.“
 

 

Play chess online
Počasí Vyškov - Slunečno.cz

Hledat

 

Nevlídné Nečasovky 2017

Po včerejším krásném letním dni bylo hned ráno jasné, že se na zahrádce hotelu Dukla dnes hrát turnaj nebude. Avizovaná změna počasí byla nepříjemnou realitou, při teplotě pod 15°C a v prudkém větru se šachy venku na zahrádce hrát nedají. Přítomný mladý personál restaurace nám vyšel vstříc a tak jsme obsadili přilehlý nevelký salonek, Po malé rošádě se stoly a nastěhování PC se mohla začít prezence, v ceně startovného jsme měli na výběr ze 3 jídel. Na startovní listině se najednou objevilo přes 20 hráčů, tak se ještě přidávaly stoly. Vše se zvládlo s malým zpožděním, Radka ještě během 1. kola rozdávala stravenky.

Otevřený Okresní přebor v bleskové hře se hrál tempem 3 min.+3 vt. za tah pro každého hráče, takže již všechny okresní přebory hrajeme s přídavným časem. Úvodem Staňa Vémola připomenul pravidlo nemožného tahu a vzpomněl nedožitých 77 roků našeho šachového kamaráda p. Ludvíka Nečase, který měl narozeniny právě dnes 20.května! Ludva byl dobrý blicař a tak právě máme po něm pojmenovaný okresní přebor Nečasovky.

Hned od počátku turnaje se dostal do čela tabulky Tomáš Mouryc z Gambitu Jihlava, jen ve 3. kole ztrácí bod s Robišem Kudličkou, pak půlil s Fanou Kejíkem, Radkou Slepánkovou a se švagrem Jarkem Hejným, se ziskem 10,5 bodu/13 kol se stává vítězem turnaje. O bod méně uhrál a okresním přeborníkem se stává Jan Čermák (MKS Vyškov), třetí skončil na pomocné hodnocení Fana Kejík 9/13, Jarku Hejnému (oba MKS) tak zůstala jen bramborová medaile. Ten byl ale jistě spokojen se sobotní  výhrou Vyškova 5-0 s Mohelnicí v MSFL odpoledne na stadionu ve Vyškově, kde funguje jako hlasatel, 5 gólů si nezahlásil v celé jarní části soutěže!

Ludva Nečas je  určitě spokojen s vyšší účastí hráčů a to se letos nezúčastnily naše "špičky", uvidíme za rok!!!

Výsledky Nečasovek 2017.

Fotogalerie.

Soubory ke stažení

Nečasovky 20.5.2017.pdf

Komentáře

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
Ochrana proti SPAMu:Napište do políčka výsledek:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
© sachyvyskov.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky