Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěvnost

 

 Šachoví mistři světa řekli

  Alexandr Alexandrovič Aljechin:"

Pomocí šachů jsem si vypěstoval charakter, učí objektivitě, velikým mistrem se může člověk stát jedině tehdy, pozná-li své omyly, chyby a vady. Stejně tak je tomu i v životě.“
 

 

Play chess online
Počasí Vyškov - Slunečno.cz

Hledat

 

Krásné Nečasovky 2022

Na dnešní sobotu jsem objednal překrásné počasí a tak se mohl odehrát okresní přebor jednotlivců v bleskové hře Nečasovky za příjemných letních teplot. Přihlášku na turnaj poslali jen hráči z Bučovic a ze Slavkova, účast přislíbila také předsedkyně JmŠS. Tak jsme vybalili jen 1 kufr s 8 soupravami a čekali, kdo se objeví. Před stanoveným začátkem v 10,00 hod. se počet na startovní listině vyšplhal na 16 hráčů, někteří z přihlášených se ale nedostavili. 

Systém zůstal stejný jako loni, základní skupina, hraná švýcarem, měla 7 kol a určila finálovou osmičku. První 3 místa obsadili v pořadí Tomáš Mouryc, Jarek Hejný a Honza Čermák. Dařilo se také bramborovému Ondrovi Mikuláškovi. Účast ve finálové skupině A odřekli Tomáš Dorazil a Milan Tomek. náhradníci na dalších místech Vláďa Slavík a Tom Matula nabídku přijali. Do finále B se přihlásilo 6 hráčů, oba turnaje se pak hrály systémem každý s každým. 

B finále se dohrálo dříve, po úvodní nečekané prohře již neztratil ani bod Patrik Pukowietz a ovládl se 4 body čelo tabulky. Nejvíce byl zklamaný Vlasta Sedlář, ten měl v partiích vždy potíže s překročením času. Slavkováci Jakub Dvořák a Jan Kratochvíl obsadili 2. a 3. místo. Posledně jmenovaný přislíbil svou registraci v místním šachovém klubu MERTA Slavkov.

Ve finále A se dostavovaly nečekané výsledky, medailové pozice ze základní skupiny se obrátily naruby. Nejlépe si vedl Jan Čermák s dosaženými 5,5 body, ten si mohl dovolit i prohrát v posledním kole. Za ním pak ale byla tlačenice 5 hráčů se 4 body, muselo rozhodnout pomocné hodnocení, 2. místo a finanční cenu získal Jaroslav Hejný, 3. místo obsadil a poslední cenu převzal Tomáš Mouryc. Znovu 4. místo vybojoval Ondřej Mikulášek, snaživá práce s trenérem Radimem Majetičem je znát. Ondra jen litoval, že dosažený výkon 1889 mu nebude započten na Elo, výsledky se totiž z bleskových her na evidenci nezasílají.

Před vyhlášením výsledků obou finálových skupin byli dle propozic oceněni hráči do 15 let, Patrik a Marek Pukowietzovi obdrželi poukázku v hodnotě 100,- Kč do OD TESCO. Třetí poukázku nebylo v této kategorii komu dát, škoda, že někteří nahlášení mládežníci nepřijeli.

Celý turnaj provázelo krásné letní počasí, na zahrádce pod slunečníky bylo příjemně, poukázky v hodnotě 70 Ludvů všichni brzy vyměnili za dobré pití, nebo polední menu, bylo z čeho vybírat. Jen ponechané digitálky na sluníčku se zbláznily a nešly tak používat, ve stínu ale fungovaly normálně.

Pohodový průběh turnaje si pochvalovali všichni účastníci, přátelská atmosféra  provázela celý jeho průběh, Ludva  Nečas je jistě znovu spokojen.

Výsledky základní skupiny

Výsledky finále A

Výsledky finále B

Fotogalerie SV, z vyhodnocení pořídila kvalitní foto paní Miroslava Pukowietzová

Klikni si na foto níže.

Soubory ke stažení

Nečasovky 11.6.2022.pdf
 
© sachyvyskov.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky