Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěvnost

 

 Šachoví mistři světa řekli

  Alexandr Alexandrovič Aljechin:"

Pomocí šachů jsem si vypěstoval charakter, učí objektivitě, velikým mistrem se může člověk stát jedině tehdy, pozná-li své omyly, chyby a vady. Stejně tak je tomu i v životě.“
 

 

Play chess online
Počasí Vyškov - Slunečno.cz

Hledat

 

KP1 - 2. kolo: ŠO MKS Vyškov - Jezdci Jundrov B 4,5 - 3,5 !!! Přidány partie.

Na dnešní zápas se sestava skládala o poznání lépe než na zápas s Hodonínem, takže už ve středu byla sestava jasná. Sestava Jezdců byla víceméně nečitelná, ale bylo jisté, že budou favoriti.

Na první desce Adam Dvořák hrál asi vyrovnanou pozici, měl ale pocit, že soupeř začíná stát lépe a tak v časovce nabídl remízu, kterou soupeř přijal. Dnešní jediná remíza!

Na dvojce dnes měl silného soupeře Jirka Jireš, držel se dlouho, pak však Jarda Bureš prodal svoje kvality a zaslouženě zvítězil. Jirka se za svůj výkon dnes nemusí vůbec stydět a od příští partie se zas dostane na vítěznou vlnu.

Já (JH) na třetí jsem hrál proti svému bývalému kapitánovi. Nemyslím si, že bych stál špatně, pak však serie špatných rozhodnutí a přehlédnutí taktiky (vazba). Dáma a s ní i partie fuč.

Na čtvrté dnes bojoval Franta Kejík, na začátku mi naznačil, že asi dohraje rychle, protože spěchá. A jak všichni tušíte, tak dohrával jako poslední.. Partii měl rozehranou dobře, dokonce mohl před časovou kontrolou zvítězit, čehož nevyužil. Pak udělal hrubku a měl ihned prohrát, soupeř to také přehlédl a tak se přešlo do asi vyrovnané věžovky. V ní však Fana vykouzlil celej bod pro sebe a další dva body navíc pro tým!

Vlasta Rozumek na páté opět sehrál dobrou partii, na rozdíl od Hodonína však soupeři nedovolil ani vyrovnat a v 35.tahu dal mat! Skvělý výkon!

Na šesté šachovnici dnes bojoval Honza Čermák, před zápasem vyjádřil obavu nad svou formou. V remízové věžovce se orintoval mnohem lépe než soupeř a přesvědčil se, že formu má!

Na sedmičce dnes kouzlil Martin Štrublík, skvěle si vypracoval možnost útoku, tak trochu romanticky obětoval a když měl investovat další materiál, tak se zalekl a přešel do pozice V vs 2figury. Ty se pak ukázaly lepší a Martin už své porážce nezabránil.

Osmou desku dnes měl na starosti Radek Zabloudil. Svého elově výrazně slabšího soupeře možná trochu podcenil (reálně M. Vejnar hraje tak na 1800-1900) a tak musel kouzlit a využít nevyhranosti svého soupeře, kterého nakonec ošidil o figuru a pak už bezpečně zvítězil.

Celkově tedy vítězství nad jasným favoritem 4.5 - 3.5!!

V zápase se dlouho bojovalo, první partie skončila až ve 13:00 a do 13:45 skončilo dalších šest. Poslední dohrával Fana Kejík až v 15:15! 

Příští kolo nás čeká odveta s Jundrovem C, papírově slabší soupeř, ale cesta k bodům bude hodně trnitá! Snad se nám bude dařit i příště a bodový zisk Jundrova proti Vyškovu zůstane prázdný, jako pokladna Městské části Brno-Jundrov po nájezdu šikovné účetní ;)

ŠO MKS Vyškov   Jezdci Jundrov B
Dvořák Adam H Z 2163 ½ - ½ 2147 Hošek Martin V Z
Jireš Jiří Z 2077 0 - 1 2385 Bureš Jaroslav H Z
Hejný Jaroslav Z 2023 0 - 1 2189 Bednář Jakub Z
Kejík František Z 2055 1 - 0 2013 Továrek Antonín Z
Rozumek Vlastimil Z 1954 1 - 0 1928 Tioka Zdeněk Z
Čermák Jan Z 1914 1 - 0 1935 Chmelíček Bronislav Z
Štrublík Martin H Z 1835 0 - 1 1998 Nikodém Gustav Z
Zabloudil Radek 1838 1 - 0 1406 Vejnar Martin
  -  

Dnešní kolo na chess-results a na chess.cz

Článek řídícího soutěže DC https://jmsschess.cz/2019/11/jm-kp-i-favorite-padli-v-cele-vyskov/na novém webu JmŠS

Partie k přehrání

Pohled do HM.jpg
Pohled od 8. šachovnice na domácí borce.jpg
Poslední 4 desky hostů.jpg
Poslední hraná partie Antonín Továrek - Fana Kejík.jpg

Komentáře

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
Ochrana proti SPAMu:Napište do políčka výsledek:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
© sachyvyskov.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky