Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěvnost

 

 Šachoví mistři světa řekli

  Alexandr Alexandrovič Aljechin:"

Pomocí šachů jsem si vypěstoval charakter, učí objektivitě, velikým mistrem se může člověk stát jedině tehdy, pozná-li své omyly, chyby a vady. Stejně tak je tomu i v životě.“
 

 

Play chess online
Počasí Vyškov - Slunečno.cz

Hledat

 

Divoká karta pro vyškovské Gymnázium na MČR středních škol.

 Družstvo vyškovského Gymnázia a SOŠZE dostalo od KM ŠSČR přidělenu divokou kartu na MČR školních týmů v kategorii středních škol. Za dozoru bývalého kantora Mgr. Radomíra Zbořila a mé účasti jsme měli ráno sraz na vlakáči ve Vyškově. Předcházející slunečné počasí některé hochy z výpravy natolik zmátlo, že přišli na sraz v tričkách a Martin měl dokonce krátké bermudy. Cesta vlakem přes Brno do Žďáru  proběhla bez zpoždění a tam jsme hodinku čekali na autobus, který nás odvezl do 15 km vzdáleného  hotelu Pavla ve Vlachovicích. Potěšil nás pan řidič, který měl přední panel ozdobený symboly brněnské Komety. Účastníky přivítal Hotel Pavla, který je umístěn nedaleko rybníka Sýkovec, na jeho břehu se nachází penzion stejného jména, kde byla ubytována část výprav. Vybavení hotelu, ubytování i stravování je nadstandardní, hrálo se ve 2 hracích místnostech. V Konferenčním sálu ve 3. podlaží  proběhlo dle rozpisu zahájení, zde byly také přenášeny  4 on-line přenosy z 1. stolu a v menším salonku naproti útulné restaurace se hrálo na zbývajících  5 stolech.

Vyškovské družstvo hrálo ve složení Jiří Jireš 3,5 bodu/z 9 kol, Jan Čermák 5/9, Martin Špilar 4,5/9 a Jan Jireš 2/9. Nasazení jako 22, všichni  očekávali lepší  umístění, nasvědčovalo  tomu i průběžné hraní na stole č.8, v předposledním kole výsledek 2:2 ještě sliboval dobré umístění. Přišlo ale poslední kolo a vysoká prohra s družstvem z Jičína, uhraná půlka bodu stačila pak jen na 25. místo. Kluci ale určitě nasbírali cenné zkušenosti, Jirka Jireš s černými měl na první šachovnici  dokonce na lopatě FM Tomáše Krause /2355/ , ale jak takového hráče přehrát? Honza Čermák, jak je u něho zvykem, lepší půlka, než nejisté prosazení své výhody na šachovnici a to uhrál 5 bodů. Martin Špilar byl největší bojovník, někdy obětoval co se dalo a když se nedalo, tak nebodoval, 50% zisk není pro něj  ale špatný. Honzík Jireš byl asi taky nejmladší účastník turnaje, i když patří věkem do kategorie SŽ, hrál v nejstarší kat. SŠ, kde na něj nebrali ohled, dosáhl jen 2 body. Návrat zpět domů do Vyškova proběhl celkem rychle a tak jsme se před 17,00 hod. rozcházeli s přáním účasti i v příštím roce, to ale bude po odchodu Jirky Jireše již mnohem těžší. Můžeme jen doufat, že Jirka letos u maturity propadne, sázková kancelář ale odmítla na tuto sázkovou příležitost vypsát kurs, Jirka měl totiž stále vyznamenání!

MČR školních týmů vyhrálo s přehledem družstvo Gymnazia Brno, tř. Kpt. Jaroše, další družstvo z Jihomoravského kraje Gymnazium Zastávka skončilo na 13. místě.

Výsledky na Chess-Results

Fotogalerie Staně Vémoly a fotogalerie pořadatele.

Článek na webu pořadatele.

Článek na webu JmŠS.

Článek na nšs.

 

Venku poletuje sníh, tak si dáme nanuka. A co ty bermudy!.jpg
V plném boji, hrálo se nahoře na 8. stole v pořadí zprava JIří Jireš, Jan Čermák, Martin Špilar a Jan Jireš..jpg

Soubory ke stažení

PS_1314_3_zprava2.doc

Komentáře

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
Ochrana proti SPAMu:Napište do políčka výsledek:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
© sachyvyskov.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky