Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěvnost

 

 Šachoví mistři světa řekli

  Alexandr Alexandrovič Aljechin:"

Pomocí šachů jsem si vypěstoval charakter, učí objektivitě, velikým mistrem se může člověk stát jedině tehdy, pozná-li své omyly, chyby a vady. Stejně tak je tomu i v životě.“
 

 

Play chess online
Počasí Vyškov - Slunečno.cz

Hledat

 

Vyškovská rošáda 2019

V sobotu 5. 1. 2019 se v Besedním domě ve Vyškově konal 14. ročník mládežnického turnaje v rapid šachu Vyškovská rošáda. Tento turnaj je zařazen do seriálu turnajů Krajského přeboru mládeže v rapid šachu. Celkově se prezentovalo 121 dětí, z toho bylo 23 dívek. Slavnostního zahájení se ujali ředitel turnaje Karel Hruška a předseda OŠS Jan Slepánek. S nimi byl na pódiu přítomen a k účastníkům promluvil ředitel Městského kulturního střediska Vyškov Mgr. Luboš Kadlec. Po slavnostním zahájení se naplno rozběhly všechny tři samostatné turnaje, do kterých byla Vyškovská rošáda rozdělena.

Turnaj A – turnaj špuntů byl určen pro začínající mladé šachisty ročník narození 2011 a mladší. V tomto turnaji hrálo celkem 17 dětí. Celý turnaj s přehledem řídil rozhodčí Stanislav Vémola, který se všem hrajícím dětem trpělivě věnoval. Vítězem tohoto turnaje se stal Honzík Šetina z Kuřimi, který všechny partie vyhrál. Na druhém místě skončila Zuzanka Stará z Brankovic. Třetí skončil se ziskem 5 bodů domácí Marek Pukowietz. Při vyhlášení výsledků tohoto turnaje si stříbrnou medaili odnesla reprezentantka Sportovního klubu Vyškov Lucka Hlaváčiková za druhé místo v kategorii dívek do 8 let. Pochvalu si však zaslouží všechny děti, které v tomto turnaji nastoupili.

Turnaj B se hrál ve velkém sále Besedního domu. Celkem v něm hrálo 65 mladých vyznavačů královské hry ročník narození 2007 a mladších. Losování turnaje se ujal Jaroslav Hejný, který také losoval turnaj A. Jako sálový rozhodčí zde působili Martin Rudolf a Jiří Trněný. První tři místa v tomto turnaji obsadili zástupci kuřimského v pořadí Šimon Tajovský, Ondřej Hromek a Adam Boček. Nejlepší dívkou byla Marie Vavřínková z Lokomotivy Brno. Z vyškovských šachistů, kterých v tomto turnaji hrálo 9 byl nejlepší Patrik Pukowietz, který se ziskem 4,5 bodů obsadil pěkné 15. místo. V závěsu za ním skončil na 17. místě Gabriel Provazník. V kategorii hochů do 10 let navázal na dobré výkonyz předešlých turnajů Honzík Kotisa, který v turnaji uhrál 4 body a obsadil celkové 20 místo. Ve své kategorii obsadil 3. místo a tím si upevnil 1. místo v průběžném pořadí krajského přeboru.

Turnaj C řídila Radka Slepánková. Tento turnaj byl určen pro mládež ročník narození 2003 a mladší. V turnaji hrálo celkem 39 mládežníků. Turnaj byl velmi vyrovnaný a celkovým vítězem se stal Filip Nezval z Durasu před Lukášem Petříčkem z Kuřimi. Na třetím místě skončil další zástupce kuřimského šachu Tomáš Keprt. Všichni tři uhráli 5,5 bodů a o prvním místě rozhodlo až třetí pomocné hodnocení. Nejlepší dívkou byla Olga Dvořáková ze Spartaku Adamov. Z domácích borců dopadl nejlépe Marek Hruška, který skončil se ziskem 4,5 bodů na pěkném 9. místě. Markovi jen těsně unikla třetí příčka v kategorii H16.

Závěrem bych chtěl poděkovat paní Chelíkové, která zajistila provoz bufetu s občerstvením pro všechny účastníky.

Dále bych chtěl poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě a pořádání Vyškovské rošády.

Poděkování patří také všem partnerům bez kterých by nebylo možné tento turnaj uskutečnit. Jmenovitě jsou to město Vyškov, Městské kulturní středisko Vyškov, nadace Tři brány, firmy Elsyst Engineering, CZ LOKO a Magnum.

 

Medailové pořadí v jednotlivých kategoriích:

H8

1. Šetina Jan ŠK Kuřim 7 bodů
2. Pukowietz Marek Sportovní klub Vyškov 5 bodů
3. Czerný Adam ŠK Kuřim 4 body

D8

1. Stará Zuzana Šachy Brankovice 6 bodů
2. Hlaváčiková Lucia Sportovní klub Vyškov 4 body
3. Bonaventurová Ema ŠK Kuřim 2 body

H10

1. Zrůbek Jan Agentura 64 Grygov 5,5 bodů
2. Klinkovský Vojtěch ŠK Duras BVK 5 bodů
3. Kotisa Jan Sportovní klub Vyškov 4 body

D10

1. Kubátová Ema ŠK Kuřim 4 body
2. Ševčíková Kateřina ŠK Kuřim 4 body
3. Kubátová Běta ŠK Kuřim 3 body

H12

1. Tajovský Šimon ŠK Kuřim 6,5 bodů
2. Hromak Ondřej ŠK Kuřim 6 bodů
3. Boček Adam ŠK Kuřim 5,5 bodů

D12

1. Vavřínková Marie ŠK Lokomotiva Brno 5 bodů
2. Cofalová Laura ŠK Lokomotiva Brno 5 bodů
3. Švahlová Alena Spartak Adamov 4 body

H14

1. Nezval Filip ŠK Duras BVK 5,5 bodů
2. Petříček Lukáš ŠK Kuřim 5,5 bodů
3. Faja Vilém ŠK Lokomotiva Brno 5 bodů

D14

1. Habincová Alice ŠK Kuřim 4,5 bodů
2. Odrazilová Žaneta Sokol Nesovice 2 body

H16

1. Keprt Tomáš ŠK Kuřim 5,5 bodů
2. Volák Šimon ŠK Kuřim 5 bodů
3. Vaculík Martin ŠK Hustopeče 4,5 bodů

D16

1. Dvořáková Olga Spartak Adamov 4,5 bodů
2. Vavřínková Anna ŠK Lokomotiva Brno 4 body
3. Sasková Renata ŠK Kuřim 4 body

 

 

Kategorie A (2011 a mladší): výsledky

Kategorie B (2007 - 2010): výsledky

Kategorie C (2003 - 2006): výsledky

Fotogalerie

Soubory ke stažení

Vyškovská rošáda 2019.doc

Komentáře

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
Ochrana proti SPAMu:Napište do políčka výsledek:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
© sachyvyskov.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky