Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěvnost

 

 Šachoví mistři světa řekli

  Alexandr Alexandrovič Aljechin:"

Pomocí šachů jsem si vypěstoval charakter, učí objektivitě, velikým mistrem se může člověk stát jedině tehdy, pozná-li své omyly, chyby a vady. Stejně tak je tomu i v životě.“
 

 

Play chess online
Počasí Vyškov - Slunečno.cz

Hledat

 

Šachový turnaj O Drnovického krále měl již 11. ročník, aktualizace o foto a videa!

V pátek 27. prosince se odehrál 11. ročník šachového turnaje O Drnovického krále za pěkné účasti 22 hráčů, převážně z Drnovic a pozvané mládeže ze Sportovního klubu Vyškov. V pohostinství U Kummerů přivítal účastníky krátce po 10,00 hod. místostarosta ing. Jiří Dvořák a upřesnil, že se již jedná o 11. ročník, první ročník se hrál v roce 2009! Z důvodu poměrně velké návštěvy našich šachových talentů, oznámiil rozhodčí Staňa Vémola, že prohrává až třetí nemožný tah a připomenul také znění vydaných propozic, dle kterých při rovnosti bodů na čele tabulky bude rozhodovat o vítězi a držeteli Drnovického krále pro rok 2019 Armagedon.

Hráči v počtu 22 zaplnili většinu stolů ve výčepu pohostinství U Kummerů. Šachový materiál i PC k  řízení turnaje připravili včas Milan a Honza Čermákovi. Hned v 1. kole okusil porážku šachovou hrou protřelý Tomáš Čermák s místním šachovým štamgastem Josefem Hrnčířem. Ten ale ve 2. kole prohrává  s Milanem Čermákem a neboduje také loňský vítěz Lubomír Fiala. Další 2 aspiranti na vítěze Radka a Honza jen remízují a tak se do čela dostává na další kola Jirka Jakubčík. Tomu podléhá ve 3. kole bývalý vynikající hráč MKS Vyškov Aleš Martinovič, očekáváme od něj, že po rozehrání posílí Vyškováky v mistrovských soutěžích. Lídr Jirka si drží ve 4. kole vedoucí pozici vítězstvím nad Radkou Slepánkovou, sympatická Natálka získává první bod. V 5. kole ztrácí Jerzzy půlku bodu plichtou s Honzou Čermákem, Radka drží krok s čelem tabulky. Pochválit se musí domácí drnovický talent Adam Ulrich, získává již 3. bod. V 6. kole favorité z popředí průběžné tabulky naplno bodují, celý bod hlásí i Patrik a Marek Pukowietzovi za starostlivého dohledu svého dědy. Výsledky posledního 7. kola zamotaly pořadím, doposud vedoucí Jirka Jakubčík jen remízuje s p. Josefem Hrnčířem a v rozhodující důležité partii dokonce s černými dává mat Honza Čermák Radce Slepánkové. Závěrečné pořadí má 2 hráče Honzu Čermáka a Jirku Jakubčíka, se stejným počtem 6 bodů na špici, za nimi se poskládala čtyřka 4,5 bodových hráčů, z nichž udržela celkové 3. místo Radka Slepánková.

Dle propozic turnaje musel tak o držiteli Drnovického krále rozhodnout Armagedon. Hráč s nižším elem Jirka Jakubčík si zvolil bílé figury, na digitálkách dostal ke hře 5 minut a musel pro získání trofeje vyhrát. Jeho soupeř Honza Čermák, dosavadní dvojnásobný držitel krále, měl ke hře 4 minuty a stačilo mu jen remízovat. Průběh partie je zachycen na videu, voditel černých figur přesnou hrou nepustil bílého k aktivitě a rozmnožil tak svoji sbírku o dalšího, již třetího Drnovického krále, tentokrát z roku 2019.

Závěrem turnaje  proběhlo jeho vyhodnocení, drobné ceny nejprve dostali mladší žáci  a po nich další mládežníci do 15 roků - viz foto. Poté následovalo vyhlášení medailového umístění, 3. místo obsadila Radka Slepánková. stříbrnou příčku má Jirka Jakubčík, držitelem Drnovického krále  a vítězem turnaje se stal Drnovičák Jan Čermák.

Pohodovou atmosféru turnaje ukončil místostarosta obce Drnovice ing. Jiří Dvořák, pozval účastníky na další 12. ročník.a všechny dospěláky vybavil na cestu domů plechovkou zlatavého moku Pilsner Urguell.

Výsledky turnaje byly již zaslány na zápočet Ela v národním rapidu LOK ČR a budou tak promítnuty u hráčů k 1.1.2020.

Fotogalerie a videa

Fotogalerie na fb SK Vyškov

Výsledky turnaje

David Myhovyč vs. Natálka Volková.jpg
Mladší žáci zleva David Myhovyč, Marek Pukowietz a Natálka Volková.jpg
Pohled na hráče v posledním 7. kole.jpg
Starší žáci zleva Adam Ulrich, Patrik Pukowietz a Marek Hruška.jpg
Vlevo Jan Straka v partii s Karlem Hruškou.jpg
Vlevo Patrik Pukowietz poráží svého mladšího brášku Marka za sledování svého dědy.jpg
Vpravo hraje drnovický talent Adam Ulrich s Tomášem Čermákem.jpg
Výsledek na 1. a 2. šachovnici v 7. kole změnil průběžné pořadí.jpg
Závěrečný Armagedon hrají Jirka Jakubčík vs. Jan Čermák.jpg
Zleva místostarosta Jiří Dvořák, Jiří Jakubčík, Jan Čermák a Radka Slepánková.jpg
Doposud neaktivní Aleš Martinovič  hraje s Radkou Slepánkovou, za nimi s bílými vyškovský talent Marek Hruška vzdoruje Milanu Tomkovi.jpg
Vlevo Jirka Jakubčík na vítězné vlně s Ríšou Kocmanem.jpg

Komentáře

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
Ochrana proti SPAMu:Napište do políčka výsledek:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
© sachyvyskov.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky