Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěvnost

 

 Šachoví mistři světa řekli

  Alexandr Alexandrovič Aljechin:"

Pomocí šachů jsem si vypěstoval charakter, učí objektivitě, velikým mistrem se může člověk stát jedině tehdy, pozná-li své omyly, chyby a vady. Stejně tak je tomu i v životě.“
 

 

Play chess online
Počasí Vyškov - Slunečno.cz

Hledat

 

Opožděné deštivé Nečasovky 2020

Na závěr šachové sezony se každoročně hrají Nečasovky, letos kvůli koronavirové odmlce byl zvolen termín konání až v sobotu 18. července 2020. Hrálo se již potřetí v letní restauraci BOMBASTIC BURGER v městském parku ve Vyškově. Celodenní vydatný déšť nás zahnal dovnitř budovy, kde nám tak akorát stačily stoly pro potřebné šachové soupravy.

Začátek byl stanoven na 10,00 hod. a přítomných 25 hráčů bylo rozděleno do 2 turnajů, základní turnaj hrálo 20 hráčů a doprovodný turnaj 4 hráči, Péťa Kačalka si na tak rychlé republikové  tempo 3 min.+2 vt./tah  netroufal. Doprovodný turnaj šachových nadějí  vyhrál Rudolf Martin před Soničkou Mourycovou, třetí se umístil Karel Hruška a hned za ním byla Šárinka Majetičová. Pořadatelé hned také vyhlásili dle propozic nejlepší hráče do 15 let, spokojené hráčky Soňa Mourycová a Šárka Majetičová obdržely poukázku  v hodnotě 100,- Kč do OD TESCO.

Přítomní hráči se dlouho za šachovnicí z důvodu přijatých opatření kvúli koronavirové pandemii neviděli, tak si měli o čem povídat. Tak jim ani nepřišlo, že není stále rozlosováno 1. kolo, služební noťas stávkoval! Pak se ale konečně, po ručně nasazeném 1. kole, nechal uplatit a dále již fungoval bez potíží. Po ukončení 7kolového základního turnaje se vygenerovala finálová osmička, z ní ale odstoupil náš milý host Luboš Ševčík z Lipovce, který své umístění ve finálové skupině považoval za životní úspěch! Takže jej nahradil první náhradník Radek Zabloudil. Do turnaje B se také přihlásilo 8 hráčů, 4 hráči se rozhodli věnovat společenské činnosti.

O první místo ve finále B se nakonec dělili Robert Kudlička starší a Milan Tomek, získali shodně 5,5 bodu a jejich vzájemný zápas skončil také plichtou.

Finále vyhrál  Jaroslav Hejný před Jiřím Jirešem se stejným počtem 5 bodů, bronzovou příčku získala WGM Eva Kulovaná.

Vytrvalý déšť způsobil, že účastníci šachového turnaje byli dlouho jedinými návštěvníky vyhledávané letní restaurace, mnozí z nás si také objednali něco z bohaté nabídky podniku, viz fotogalerie. Jen oblíbená točená zmrzlina se tentokrát ve stánku nenabízela, nebylo také komu. Pokračovalo se pak v družné zábavě, pár vytrvalců se na závěr přemístilo zahrát si šachy a také diskutovat na zahrádku do Dějic. 

Z obláčku shlížející "Ludva" musel být opět spokojen a jistě se již  těší na další ročník Nečasovek!     

Fotogalerie                                                         

 

 

 

Komentáře

[1]Staňa V.Vloženo 21.07.2020 22:56
Omlouvám se za opožděné uvedení fotogalerie ze sobotní akce, fotografie bylo nutné pro velmi špatné osvětlení upravit a mnoho také vyřadit.
[2]RadimVloženo 23.07.2020 09:07
Gratuluji kapitánovi áčka k vítězství a přeji mu, ať naváže na tyto úspěchy i ve vážných partiích.
reakce: [3]
[3]JHVloženo 24.07.2020 16:22
[2] Dekuji :) Uz je nejvyssi cas vyhrat i ve vazne partii :)

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
Ochrana proti SPAMu:Napište do políčka výsledek:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
© sachyvyskov.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky