Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěvnost

 

 Šachoví mistři světa řekli

  Alexandr Alexandrovič Aljechin:"

Pomocí šachů jsem si vypěstoval charakter, učí objektivitě, velikým mistrem se může člověk stát jedině tehdy, pozná-li své omyly, chyby a vady. Stejně tak je tomu i v životě.“
 

 

Play chess online
Počasí Vyškov - Slunečno.cz

Hledat

 

Open online turnaje v rapid šachu v únoru 2021

 

I v novém roce 2021 budeme pokračovat v organizování open online turnajů v rapid šachu.

Sportovní klub Vyškov pořádá, z důvodu omezení se potkávat za šachovnicí, pravidelné on-line šachové turnaje. Hraje se na 5-7 kol švýcarským systémem v tempu 2 x 7-10 min. + 5 sek. na tah. Turnaje jsou určeny především pro děti a mládež, hrají se každou středu a neděli od 17:00 hod. v internetové aplikaci lichess.org.  Trenéři, rodiči, fanoušci a příznivci šachu mohou na odkazu turnaje průběžně sledovat předvádění získaných vědomostí  účastníků turnaje v královské šachové hře. Po skončení turnaje jsou také v odkazu uvedeny výsledky s možností přehrátí všech odehraných partií s podrobnou analýzou.

Pro účast v turnaji je třeba být zaregistrován v aplikaci lichess.org., registrace je bezplatná. Další podmínkou je přihlášení se do týmu SK Vyškov na odkazu: https://lichess.org/team/sk-vyskov.   Do tohoto týmu přijímáme všechny hráče, i dospělé,  kteří si s námi budou chtít zahrát.  Žádost o přijetí do týmu Vám potvrdím po zaslání identifikačních údajů (jméno, přezdívka v aplikaci, ročník narození a klub) na Vámi uvedený  email.

Pro úplnost informace o hráči vyplňte prosím po kliknutí na svoji přezdívku (např. KikiD) ve svém profilu na upravit profil (ozubené kolečko). Vyplňte prosím Země – Czechia, Poloha – název šachového oddílu, neregistrovaní v ŠSČR uvádí místo pobytu, O mně – ročník narození. Pak vyplňte Jméno a příjmení, ratingy z LOK nemusíte vyplňovat. A nezapomeňte na závěr kliknout na POUŽÍT!!!

Poté je již možné se přihlásit do turnaje ve svém profilu v týmu SK Vyškov kliknutím na připravený turnaj, nebo na  zaslaném odkazu v mé mailové zprávě pro každý turnaj. Přihlásit se na turnaj můžete také níže na této stránce v přehledů měsíčních  turnajů. Veškeré potíže s přihlášením Vám pomůžu odstranit na mob. 607 617 344.

Vaši účast v turnajích potvrdí a také se těší Karel Hruška, řídící soutěže v online rapidšachu a předseda SK Vyškov.

 

(SV) Ve středu 3.2 2021 pokračuje seriál rapidů pořádaných SK Vyškov dalším 9. turnajem, přihlášky jsou již možné na https://lichess.org/swiss/LdVk1bgZ V únoru se vyzkouší nové tempo 2 x 7 min. + 5 sec./tah, turnaj by se tak mohl zkrátit o více než půl hodiny. Končilo se s povděkem  hned okolo půl osmé večer, turnaj znovu ovládl Jiří Zapletal ze Zábřehu, na stupně vítězů si poprvé  stoupl na 2 Martin Netopil z TJ Sport Bučovice a 3. místo znovu dokázal obsadit zkušený pan Miroslav Jandl z TJ Bojkovice. Se stejným počtem bodů 5/7 mu šlapaly na paty vyškovské naděje Patrik Pukowietz a Honzík Kotisa z domácího šachového oddílu SK Vyškov, věřím, že se brzy budou umísťovat i na medailových pozicích.

V neděli 7.února 2021 se hraje 10. turnaj, náš bývalý hráč  pan Miroslav Jandl oslaví den předtím 92. narozky, blahopřejeme, bude znovu stát na podiu? Můžete se také pokusit dosáhnout o medailové umístění na  https://lichess.org/swiss/F6fPf627.  Štěstí přeje odvážným vítězům, jen půl bodu ztratil plichtou Robert Kudlička sn. z ŠO MKS Vyškov a tak bral zlato. Na 2. místě skončil také bez porážky při 3 remízách, jednu měl s vítězem,  Ondra Hejdušek z ŠK Merta Slavkov u Brna. Své narozky oslavil zkušený Miroslav Jandl  z TJ Bojkovice umístěním na 3. místě, 5x vyhrál, malou rošádu získal s hráči na 1. a 2. místě!  Až bramboru brala nasazená jedníčka Radim Majetič  z ŠO MKS Vyškov, když se nechal nachytat v 5. kole v partii s pozdějším vítězem turnaje,  "samozřejmé" g3?? ho stálo v lepší pozici celý bod. Další místa obsadily vyškovské naděje Marek Hruška a Kristýna Dorazilová se shodným  ziskem 4,5 bodu.

11. turnaj se hraje ve středu 10. února 2021 znovu se začátkem v 17,00 hod. Máte již možnost se přihlásit na https://lichess.org/swiss/uxxyTpI5. Turnaj se hrál tentokrát bez těch nejmladších, asi byli na horách!? Za účasti 15 hráčů si vedl nejlépe Jiří Zapletal ze Zábřehu, jen v posledním kole  si dovolil půlku s bramborovým Miroslavem Jandlem z TJ Bojkovice. 2. místo tentokrát získal  Martin Netopil z TJ Sport Bučovice 5/7 a Ondra Hejdušek ze Slavkova opět potvrzuje dobrý výkon a bere s 5 body bronz. 

V neděli 14.2.2021  pokračuje 12. turnaj, stát se hráčem můžete na https://lichess.org/swiss/E9fQPIf5.  Početný 17členný turnaj vyhrál opět Jiří Zapletal ze Zábřehu se ziskem 5,5/7, o půl bodu méně měl druhý Luboš Janíček z ŠK Merta Slavkov, ten svoji naději na zlato potopil v posledním kole a bronz bral Jiří Kůtek z TJ SKP Valdice. Mládežníky v tomoto turnaji zastupovala jen domácí Kristýna Dorazilová, dosažených  4,5 bodu jí stačilo jen na bramboru. Vyškovský Radim Majetič sice obral jako jediný o bod pozdějšího vítěze i bronzového medailistu, ale celkem získané 4 body byly málo a znamenaly jen 6. místo za pátým Miroslavem Jandlem 4,5/7.

Již 13. turnaj se odehraje ve středu 17.2.2021, přihlášku podávejte na https://lichess.org/swiss/gk2xDqob. Dnes bylo dosti opozdilců,ale nakonec byla slušná účast 17 hráčů. Nasazená jednička Jiří Zapletal ze Zábřehu neztratil ani půlku  a tak bral zlato. O dalších medailových postech při rovnosti 5 bodů rozhodlo pomocné hodnocení, stříbrná byla  domácí Kristýna Dorazilová z SK Vyškov, bronz pak bral polský hráč  Mateus Maselski. Nešvarem se stává opuštění turnaje v polovině turnaje, dnes to bylo celkem 5 hráčů, což podstatně ovlivňuje další průběh a také umístění hráčů v turnaji.

V neděli 21.2.2021 pokračuje 14. turnaj, na  https://lichess.org/swiss/klzEf93F by se měli přihlásit hráči, kteří turnaj dohrají!!! Při účasti jen 13 hráčů převážně dospělých se nejvíce vedlo polskému hráči  Krzystofu Abraszewsemu, 2. místo získal častý účastník turnaje Jiří Kůtek z TJ SKP Valdice, bronz bral znovu pan Miroslav Jandl z TJ Bojkovice.  Dlouho vedl tabulku vyškovský odchovanec, současně hráč Lokomotivy Brno Marek Hruška, zbyla na něj jen brambora. Za pozornost také stojí 50% zisk bodů stále se lepšícího dvojnásobného vyškovského  předsedy Karla Hrušky, třeba ze stříbrným Jiřím Kůtkem měl vyhranou pozici!

15. turnaj ve středu 24. února 2021 má již svůj odkaz https://lichess.org/swiss/5EcEXW3w, přihlášky je nejlépe zvládnout před 17,00 hodinou. Tentokrát hrálo jen 11 hráčů a nejzajímavější partie se odehrály v první čtyřce, na 2.-4. místě měli navzájem 2 prohry, ale Tadeáš Hladký (roč. 2008) z Jezdců Jundrov uhrál 6 bodů/7 kol  a tak stál na stupínku pořadí na 1. Hráči na dalších místech  ztratili body s vítězem turnaje a pak navzájem. Na dvojku se dostal s 5 body Miroslav Jandl TJ Bojkovice, právě ztráta s tímto hráčem ve 4. kole stačíla jen na třetí stupínek Jiřímu Zapletalovi ze Zábřehu.  Až bramboru (4. místo) získala Kristýna Dorazilová z domácího SK Vyškov, je to zajisté  její dobrá příprava na plánované MČR mládeže v Koutech.

Poslední neděli 28. února 2021, je jako vždy, připraven 16. turnaj na tomto odkazu https://lichess.org/swiss/IfoBkkwc. Při slabší účasti 12 hráčů, jen s 1 mládežníkem, který se po malé rošádě hned odhlásil, získal prvenství v turnaji tradiční účastník ze Zábřehu Jiří Zapletal, když ztratil celý bod ve 2.kole ze stříbrným Ondřejem Hejduškem 5,5/7 z ŠK Merta Slavkov. Ondra ztratil rozhodující bod v posledním kole s Martinem Kužílkem, nejúspěšnějším hráčem domácího SK Vyškov celkem na 7. místě.  2 půlky (jedna rodinná) a prohra s pozdějším vítězem odsunula Roberta Kudličku sn. z ŠO MKS Vyškov se ziskem 5/7 na bronz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

[1]RadimVloženo 22.02.2021 17:25
Výsledky našich turnajů byly zmíněny i na stránkách šachového svazu.
Hledejte však až dole.

https://www.chess.cz/cteni-na-vikend-uspech-sachu-mezi-esporty-a-vzpominka-na-veru-mencikovou/

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
Ochrana proti SPAMu:Napište do políčka výsledek:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
© sachyvyskov.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky