Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěvnost

 

 Šachoví mistři světa řekli

  Alexandr Alexandrovič Aljechin:"

Pomocí šachů jsem si vypěstoval charakter, učí objektivitě, velikým mistrem se může člověk stát jedině tehdy, pozná-li své omyly, chyby a vady. Stejně tak je tomu i v životě.“
 

 

Play chess online
Počasí Vyškov - Slunečno.cz

Hledat

 

Memoriál Jana Krejčího 2019

V sobotu 6. dubna 2019 se v Rajhradě konal 33. ročník Memoriálu Jana Krejčího, který je zařazen do Jihomoravského seriálu turnajů KP mládeže v rapid šachu a současně jako otevřené Mistrovství mužů, žen, juniorů a dorostenců v rapid šachu. Tohoto Memoriálu se zúčastnilo celkem 10 mladých šachistů ze Sportovního klubu.

turnaji A, ve kterém hráli dorostenci, junioři a dospělí, se představili Marek Hruška a Martin Kužílek. Oba dva uhráli po třech bodech a v konečné tabulce mírně vylepšili svou pozici oproti startovnímu číslu se kterým byli do turnaje nasazeni.  

V turnaji starších žáků ročník narození 2005 a mladší (turnaj B) hráli tři zástupci Sportovního klubu. Nejvíce se dařilo Gabrielovi Provazníkovi, který uhrál 4 body a skončil na pěkném 16. místě z celkového počtu 50 mladých hráčů hrajících tento turnaj. Další dva kluci patřili v tomto turnaji k nejmladším. Radim Jabůrek uhrál 3 body a obsadil 33. místo. Další nováček František Kubíček skončil na 43. místě se ziskem dvou bodů.

Nejvíce zástupců našeho klubu hrálo v turnaji C – turnaji mladších žáků ročník narození 2009 a mladších. Celkem se zde představilo 5 kluků z Vyškova. Začátek turnaje byl v jejich podání perfektní, protože po druhé kole měli všichni minimálně 1,5 bodů a při nasazení do třetího kola jsme měli své zástupce na prvních třech šachovnicích. Ve třetím kole bodovali Honzík Kotisa a Rafael Provazník. Ti pak hráli na prvních dvou šachovnicích. Honzík ještě uhrál půlku s Emou Kubátovou, ale v dalších kolech se mu už tak nedařilo a dokázal uhrát jen jeden bod a se ziskem 4,5 bodů skončil na 12. místě. Lépe na tom byl v konečném hodnocení Rafael, který skončil na 6. místě se ziskem 5 bodů. Dalším v pořadí byl účastník nedávného Mistrovství ČR do 8 let David Jabůrek. Ten uhrál čtyři body a skončil osmnáctý. Stejný počet bodů měl i Adam Ulrich (21. místo). Poslední zástupce Sportovního klubu Martin Feďkiv vybojoval 3,5 bodu a skončil 27.

Závěrem bych chtěl pochválit všechny kluky, kteří v Rajhradě hráli za předvedený výkon. I když se sem tam vyskytla nějaká ta chyba, všichni podali dobré výkony a byla na nich vidět snaha o co nejlepší výsledek.

Konečné pořadí: turnaj A, turnaj B (starší žáci), turnaj C (mladší žáci)

Fotogalerie

 

Komentáře

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
Ochrana proti SPAMu:Napište do políčka výsledek:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
© sachyvyskov.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky