Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Návštěvnost

 

 Šachoví mistři světa řekli

  Alexandr Alexandrovič Aljechin:"

Pomocí šachů jsem si vypěstoval charakter, učí objektivitě, velikým mistrem se může člověk stát jedině tehdy, pozná-li své omyly, chyby a vady. Stejně tak je tomu i v životě.“
 

 

Play chess online
Počasí Vyškov - Slunečno.cz

Hledat

 

Komentář k druhému Online MČR v blesku

V sobotu 17. dubna se konalo již druhé online mistrovství ČR v bleskovém šachu. Turnaj na platformě chess.com hrálo téměř 400 hráčů. Hlavním lákadlem byla zřejmě účast české špičky v čele s Davidem Navarou. Z Vyškovských šachistů jsem však kromě svého jména nikoho dalšího nezaznamenal.

Abych si zvykl na rychlé tempo 3+1 (běžně hraji spíše 5+0), hrál jsem v týdnu několik blicek 3+0. Přestože chess.com je vytváří příjemné prostředí, upřednostnil bych možná lichess, na který jsem už více zvyklý a kde má člověk po dohrání své partie lepší možnost sledovat ostatní partie. Stejně tak může na lichessu partie sledovat i člověk, který tam nemá účet.

S turnajem jako takovým jsem spokojený, dobře jsem si zahrál a několik soupeřů bylo pro mě zajímavých. V partiích byla přítomna drobná taktika a také koncovky. Celkových 8 bodů z 13ti možných pro mě znamená stejný výsledek jako v loňském roce, ale výkon jako celek byl podle mě o něco ucelenější a s celkovým 88. místem jsem spokojený. Mrzely mě dvě prohry na čas v remízových pozicích se silnými hráči FM Novotným a Gnojkem, ale tak to v blickách na netu někdy chodí. Naopak se mi podařilo porazit dva silné hráče, FM Obšivače v taktických zápletkách střední hry a v posledním kole FM Vránu v lepší věžové koncovce.

V turnaji dominoval favorit David Navara s 12ti body následován Michalíkem a Půlpánem, kteří měli 10,5.

 

Celkové výsledky jsou na chess-results:

http://chess-results.com/tnr557356.aspx?lan=5&art=1&fed=CZE&zeilen=99999

Partie jsou k nalezení tu, pokud máte účet na chess.com:

https://www.chess.com/tournament/live/betsys-mr-v-online-bleskovm-achu-2021-2241628

Článek na chess.cz:

 https://www.chess.cz/mcr-v-online-bleskovem-sachu-2021/

 

Jirka Jireš

černý na tahu.png

Komentáře

[1]JHVloženo 23.04.2021 12:00
Jirko, gratuluju k peknym skalpum nekterych titulovanych hracu! Snad se brzo zacne hrat i normalne a pripises si i IM skalp za sachovnici :)

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
Ochrana proti SPAMu:Napište do políčka výsledek:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
© sachyvyskov.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky